Työlänojan leikki- ja liikuntapuiston rakentaminen uhkaa siirtyä jälleen!

25.9.2023

Työlänojan leikki- ja liikuntapuiston rakentaminen uhkaa siirtyä jälleen kolmella vuodella eteenpäin 

Ylöjärven kaupunki valmistelee parhaillaan MAPSTO-asiakirjaa vuosille 2024-2028. Maankäytön ja palvelujen suunnittelu- ja toteutusohjelma MAPSTO on asiakirja, johon kootaan alueittain mm. suunnitellut kaavoituskohteet ja investointihankkeet. Metsäkylän Työlänojalle on ollut jo vuodesta 2018 lähtien tarkoitus rakentaa tekonurmikenttä tai sittemmin leikki- ja liikuntapuisto. Hanketta on kerta toisensa jälkeen lykätty eteenpäin, ja viimeisimmässä ehdotuksessa sen rakentaminen toteutettaisiin vasta vuosina 2027-2028, kun edellisen suunnitelman mukaan sen oli tarkoitus toteutua 2024-2025.

Metsäkylän yhtenäiskoulu on tällä hetkellä oppilasmäärältään Ylöjärven suurin koulu (837 oppilasta). Koulun koko on kasvanut, mutta ulkoliikuntapaikat eivät ole pysyneet kasvussa mukana. Koululla on käytössään vain yksi hiekkakenttä, johon on vaikea saada näin suuren koulun liikuntatunnit sovitettua. Ylöjärven neljällä seuraavaksi suurimmalla koululla on tekonurmikentät vieressä (Kauraslammen koulu - Tiuravuoren tekonurmikenttä, Siivikkalan koulu - Siivikkalan tekonurmikenttä, Soppeenmäki - pihassa tekonurmikenttä, Vuorentausta - Soppeenharjun tekonurmikenttä). Metsäkylän yhtenäiskoulun oppilaat ovat heikommassa asemassa verrattuna näiden muiden isojen koulujen oppilaisiin. Työlänojan alueella on myös lasten leikkipuistoja huonosti saatavilla, yhtään omaa puistoa ei ole vielä rakennettu.

MAPSTO-asiakirjaan kerätään nyt kannanottoja 2.10. saakka. Käy antamassa omat kommenttisi luonnoksesta! Palautelomake, lisätietoja ja asiakirja nähtävissä täällä: https://www.ylojarvi.fi/mapsto-kysely-vaikuta-ylojarven-rakennettuun-ymparistoon-2?fbclid=IwAR00ObW9RGDVJYGsvDrwO5EDGj-i9NJMKVwZ_m5H8yeIMz8LwdDjpelCZW4⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠